Vellykket utstilling under Vestfossen Marken

 
Rundt 150 mennesker fant veien ned til "Fossesholm Bruget" under Vestfossenmarken. Antallet var kanskje ikke så imponerende i seg selv, men en bra start for stedet, og viktigst av alt: Mange positive tilbakemeldinger. 60-tallskroken med levende musikk slo godt an, og det samme gjorde en spennende utstilling av gamle fotoapparater og gamle bilder som ble vist på storskjerm. Mange syntes også det var artig å prøve å kjenne seg igjen på fotoene fra 1870-tallets Vestfossen, som var blåst opp i en størrelse på 1,20 x 3 meter. Andre lot seg fascinere av planene om en jernbanemodell fra 1950-tallet. Flere lokalhistorikere signaliserte også at de kommer tilbake for å se nærmere på arkivmaterialet. De er hjertelig velkommen!
   
Marianne og Elins opptreden med gitar og 60-talls sang var et populært innslag i stuekroken som var viet til "linnene" - gamle dagers lokalradio.
FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
   
  Modellen av Vestfossen anno 1950 er fortsatt i sin egen begynnelse, men mange syntes det var spennende å se Hans W. Horne i aksjon og høre om planene. Han leder dette prosjektet sammen med Ottar Skjersåker.

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
   
En annen godbit: Kristen Larsens snekkerverksted fra slutten av 1800-tallet.  
FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
   
  Et utvalg av bildene til fotograf Anders Lauritzen. I bakgrunnen ser vi et kamera av det slaget Lauritzen brukte da han startet som fotograf i Vestfossen omkring 1910.
  FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN