"Under Arbeiderbevegelsens faner"    
"Husker du?" 1.mai i gamle dager

 
Søndag 5.mai inviterte Vestfossen Grendeutvalg til "Husker du?". Første gang et slikt arrangement ble holdt i regi av Grendeutvalget, var i januar, da åstedet var Jernbanestasjonen og emnet "Karneval på 50-tallet". Denne gangen var veteraner fra arbeiderbevegelsen invitert til Fossesholm Bruget for å mimre om 1.mai i gamle dager.
   

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
Leder i Vestfossen Grendeutvalg Stein Andersen ledet arrangementet, som samlet rundt 40 mennesker.
   

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN

To av dagens hovedaktører i aksjon. Svanaug Hole Gevelt (t.v.), som var aktiv i Ungdomslaget på 50-tallet leste egne dikt og historier.

Gode historier ble også servert av Leif "Buster" Larsen (t.h.), som fikk et hjertelig gjensyn med den gamle fanen fra Fredfos Tekstilarbeider-forening.


FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN

   

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
Søndag 5.mai var også første ordinære åpningsdag i sommersesongen, og de frammøtte benyttet selvsagt sjansen til å se på utstillingen. BRUGET holder åpnet hver søndag kl.12-16 helt fram til 1.september.

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
En av attraksjonene på Fossesholm Bruget blir etter hvert den store modellen av Vestfossen slik det en gang var, i skala 1:100. Enda er den i sin spede begynnelse, men en del hus rundt Parken og Jernbanegata er alt kommet opp. Publikum kan sammenlikne de små kopiene med originalene på gamle fotografier, slik Rolf Bjerk og Erik Brekke gjør til høyre.
Et populært innslag på åpningssøndagen var det lille tablået "Lockout", som medlemmer av Eiker Teaterlag framførte i kjøkkenkroken. Stykket var opprinnelig skrevet til en revy for noen år siden, men scenen der mannen kommer hjem fra fabrikken midt på dagen fordi han er blitt "lockoutet", passet som fot i hose på Husker du?-arrangementet. Ekteparet ble spilt av Vibeke Kvarsnes og Torstein Roland.

FOTO: BJØRN KRISTOFFERSEN
TEKST: BENT EK