Søndag 5. september:
Geologisk skattejakt i Solbergelva

Sammen med Nedre Eiker Geologiforening arrangerer Barnas Historielag "skattejakt" på Geologimuseet kl.10-12. Arrangementet er gratis, og det er ikke nødvendig med påmelding. Ta gjerne med matpakke – det er fint å ta en matbit utenfor museet.

Les mer om Barnas Historielag

KALENDER

OBS! Vi har byttet server. Hendelseskalenderen er av den grunn foreløpig satt ut av drift. Om det blir midlertidig eller permanent er ikke bestemt.                   
 ******

Søk i bokdatabasen!

Her kan du søke blandt de over fjorten tusen bøker, blader og album som er registrert i Eiker Arkiv. Klikk på de fallende bøkene!

   
Arne Temte presenterer bilder og historier fra Eiker
   
   
   
   
Øvre Eiker kommunes hjemmesider
Nedre Eiker kommunes hjemmesider
Eiker Historielag

Barnas Historielag Eiker

Øvre Eiker Kulturminneråd
Øvre Eiker Bibliotek
Nedre Eiker Bibliotek
Eiker Digitale Bibliotek
Lokalhistoriewiki
Gotisk gruppe
Grafisk Museum Buskerud
Vestfos Bruget
 
Nye bøker om Eiker:


Bosteder og virksomheter i Krokstadelva:

Elva og bekkene la grunnlaget for industrien. Eiker Arkivs slektsforsker Jonn H. Eriksen fra Krokstadelva har gravd i historien, og gir her en oversikt over tidlige bosteder, boplasser og virksomheter langs Krokstadbekken helt i fra 1500-tallet...

Middelalderdagene på Fiskum 2015

Middelalderdagene på Fiskum bød som vanlig på en masse aktiviteter for barn og voksne – fra bueskyting og ridning til brettspill, historiefortelling og konserter. For tredje år på rad var riddertroppen fra Opatow i Polen gjester.

Les mer og se bilder!


Korshorgenbygningen som tok seg en tur til Drammen - i 40 år. (Del 1- "Gammelt listverk")


Den 29.10.1956 inngikk gårdbruker Harald Stryken og Drammens museum, ved direktør Henning Alsvik, en avtale om salg av bygningen Korshorgen. Men det skulle gå nesten 20 år fra kontrakten ble underskrevet, til bygningen med en del innventar, ble tatt ned og flyttet til Drammen museum. Her ble den lagret i nesten 40 år på friluftsmuseet på Spiralen, før den igjen havnet tilbake på nesten den samme plassen den ble bygget. Les mer

Barnetorsdager på Fossesholm

I juli var det klart for nye "barnetorsdager" på Fossesholm. Barnas Historielag var med og arrangerte historisk kultursti, men hadde også ansvaret for maling av korn på håndkvern.

Les mer og se bilder!


Sommertur med Krøderbanen til Villa Fridheim

Eventyrmuseet på Villa Fridheim var målet for Historielagets sommertur i år. Men reisen dit var også i høyeste grad en del av opplevelsen. Den gikk nemlig først med veterantog, deretter med båt over Krøderen, og tilbaketuren ble gjort med en 50 år gammel buss.
Les mer


"Vikingskip" i dramatisk situasjon på Drammenselva

Vikingskipet som gjorde "strandhugg" på Hokksund Sommerteater lørdag 13. august 1962 ble utsatt for en alvorlig ulykke på Drammenselva ved Steinberg hengsle. Det skjedde på søndag etter festen, da den store og lite manøvrerbare båten ikke greide å komme gjennom lenseåpningene som fellesfløteforeningen hadde laget, og i stedet hjelpeløst drev mot noen forsterkningswirer som var spent opp. Flere personer som befant seg om bord ble rammet av wirene og fire av dem måtte under behandling på Drammen sykehus.
Les mer om vikingskipet


Tur langs Fiskumelva med Barnas Historielag

Knut Lande kjenner Fiskumelva bedre enn de fleste, og tirsdag 19. mai ledet han en vandring langs elva med Barnas Historielag. Været var dessverre ikke det aller beste og la nok en demper på frammøtet, men en trivelig tur ble det likevel.

Les mer om turen