Onsdag 15. oktober:
Brødbaking på Temte gård og bygdetun

Torsdag 15. oktiober skal det bakes brød på Temte gård - i en ekte, gammeldags vedfyrt bakerovn. Vertskap er Temte gård og bygdesamling, i samarbeid med Barnas Historielag. Bakingen startet kl.17.30 og varer cirka to timer.

Les mer og meld deg på!


Søk i bokdatabasen!

Her kan du søke blandt de over fjorten tusen bøker, blader og album som er registrert i Eiker Arkiv. Klikk på de fallende bøkene!

   
Arne Temte presenterer bilder og historier fra Eiker
   
   
   
   
Øvre Eiker kommunes hjemmesider
Nedre Eiker kommunes hjemmesider
Eiker Historielag

Barnas Historielag Eiker

Øvre Eiker Kulturminneråd
Øvre Eiker Bibliotek
Nedre Eiker Bibliotek
Eiker Digitale Bibliotek
Lokalhistoriewiki
Gotisk gruppe
Grafisk Museum Buskerud
Vestfos Bruget
 
Nye bøker om Eiker:


Brettspill på biblioteket

I høstferien arrangerte Barnas Historielag brettspilldag på Øvre Eiker bibliotek i Hokksund. Her ble det spilt Hnefatafl, Halatafl, Revetafl, Glückshaus og flere andre spill som var i bruk alt i vikingtid og middelalder.

Les mer og lær reglene!


Høsttur til Jungercellene

Barnas Historielag arrangerer tur til Jungercellene - der hjemmefronten hadde treningsleir under andre verdenskrig. Anders Fossesholm - leder i Celleforeningen 1412-2 - hadde tatt på seg milorg-antrekk og fortalte den spennende historien om "gutta på skauen".

Les mer om turen!


Bosteder og virksomheter i Krokstadelva:

Elva og bekkene la grunnlaget for industrien. Eiker Arkivs slektsforsker Jonn H. Eriksen fra Krokstadelva har gravd i historien, og gir her en oversikt over tidlige bosteder, boplasser og virksomheter langs Krokstadbekken helt i fra 1500-tallet...

Middelalderdagene på Fiskum 2015

Middelalderdagene på Fiskum bød som vanlig på en masse aktiviteter for barn og voksne – fra bueskyting og ridning til brettspill, historiefortelling og konserter. For tredje år på rad var riddertroppen fra Opatow i Polen gjester.

Les mer og se bilder!


Korshorgenbygningen som tok seg en tur til Drammen - i 40 år. (Del 1- "Gammelt listverk")


Den 29.10.1956 inngikk gårdbruker Harald Stryken og Drammens museum, ved direktør Henning Alsvik, en avtale om salg av bygningen Korshorgen. Men det skulle gå nesten 20 år fra kontrakten ble underskrevet, til bygningen med en del innventar, ble tatt ned og flyttet til Drammen museum. Her ble den lagret i nesten 40 år på friluftsmuseet på Spiralen, før den igjen havnet tilbake på nesten den samme plassen den ble bygget. Les mer